Tospråktest ved HiOA 2017

Høyskolen i Oslo og Akershus tilbyr tospråktest i bengali, makedonsk, panjabi, portugisisk, samisk og vietnamesisk i mai 2017.

Fra 2017 har Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA) ansvar for det som tidligere var tospråklig sjekk for potensielle tolker (ToSPoT). Den nye prøven heter Tospråktesten, og er nå blitt muntlig.

I mai 2017 planlegges tilbud om Tospråktesten i bengali, makedonsk, panjabi, portugisisk, samisk og vietnamesisk. Datoer, teststeder og påmeldingsskjema blir lagt ut på HiOAs hjemmeside så snart det er klart.

Kandidater til prøven må betale en egenandel på 500 kroner, og dokumentere norskkunnskaper tilsvarende kravet til generell studiekompetanse
Kandidater som ikke oppfyller norsk-kravet kan melde seg opp til Test i norsk - høyere nivå (Folkeuniversitetet) eller Norskprøve (Kompetanse Norge) i påvente av tilbud om test i sitt tolkespråk.

Det vil bli to testrunder etter sommeren. Aktuelle språk for høstsemesteret er arabisk, chin, karen, oromo, tagalog, tigre og tigrinja. Dette er en foreløpig liste fra HiOA, med forbehold om endringer.
Hvilke språk som prioriteres vil bli kunngjort på HiOAs hjemmeside cirka to måneder før prøvene skal holdes.